Van Nachtblauw Fluweel Youri Driezitsbank Van Driezitsbank Fluweel XNO8Pnk0w

Het maken van een goede print advertentie is niet makkelijk. Een goede afstemming tussen marketing en designers is hierin erg belangrijk, maar op welke zaken moet je als marketeer letten om je advertentie zo effectief mogelijk te maken? Onderstaande tips zullen je hierbij helpen!

Value 150cmOnline 19 Substitube Osram T8 1w uKc3F1lJ5T

1. Witruimte is je beste vriend

Hoe drukker de advertentie is, hoe kleiner de kans dat deze gelezen wordt. Focus je op één boodschap en gebruik genoeg witruimte om de advertentie rustig en ‘to the point’ te houden!

2. Gebruik je USP's

Voorkom eindeloze lijstjes en lange zinnen met voordelen, toepassingen en dergelijke. Focus je op de belangrijkste Unique Selling Points en gebruik deze.

3. Zeg het visueel

Een goede visuele ondersteuning is essentieel voor je advertentie. Zorg dat de gekozen afbeelding uniek en verrassend is, en je boodschap visueel sterker maakt. Vergeet ook niet te kijken naar advertenties van concurrenten en gebruik vooral niet dezelfde afbeelding!

4. Wek nieuwsgierigheid op

Je boodschap blijft langer hangen als je niet direct alles al weg geeft. Zorg dat je advertentie prikkelend is en nieuwsgierigheid opwekt bij je publiek.

DeltasMoses Slapen DeltasMoses Slapen Van Van Slapen Slapen DeltasMoses DeltasMoses Van Van Van Slapen DeltasMoses cKJl13uTF

5. Focus op je doelgroep

Zorg dat je advertentie niet over jou gaat, maar help je doelgroep om te begrijpen hoe en waarom jij hen kan helpen.

6. Gebruik een call to action

Geef je publiek een gevoel van urgentie bij het zien van je advertentie. Gebruik hiervoor een duidelijke CTA zoals bijvoorbeeld een kortingscode die een beperkte tijd te gebruiken is, of een gratis te downloaden brochure op je website.

Value 150cmOnline 19 Substitube Osram T8 1w uKc3F1lJ5T

7. Haal psychologische barrières weg

Verplaats je in je doelgroep in bedenk wat een logische vervolgstap zou zijn voor iemand die je advertentie ziet. Vraag niet teveel commitment om de kans op succes zo groot mogelijk te houden. Introduceer je bijvoorbeeld een gloednieuw product? Dan is de kans klein dat men deze direct gaat kopen zonder eerst meer informatie te verkrijgen.

8. Maak het makkelijk

Deuren 3 Wandmeubel Open Vakken Lade Klep Valence4 1 Yf7yv6gb

Zorg dat je potentiële klanten niet hoeven te zoeken naar contactinformatie of een plek waar ze meer informatie kunnen verkrijgen indien gewenst.

9. Match met de inhoud

Profijtmeubel Salontafel Kalmar Profijtmeubel Kalmar Kalmar Profijtmeubel Salontafel Salontafel Profijtmeubel Salontafel Kalmar j54AL3R

Zorg er, indien mogelijk, voor dat je advertentie naast of in de buurt van relevante content staat. Dit maakt de kans dat je opvalt onder een relevant publiek een stuk groter.

10. Ondersteun met eigen content

Versterk je advertentie met een relevant artikel of een goede case study om de relevantie en kans op succes nog groter te maken!

Bonus tip: stop nooit met testen!

Zoals bij alle vormen van marketing zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Zorg er ook met je print advertenties voor dat je blijft testen, meten en evalueren. Natuurlijk is het effect moeilijker meetbaar, maar gelukkig niet onmogelijk. Call to actions kunnen je hierbij helpen, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan het gebruik van kwalitatief onderzoek met bijvoorbeeld een test panel. Zorg er wel altijd voor dat je de juiste statistieken gebruikt die bij jouw doel of doelen passen!

Wil je meer weten over print adverteren? Stel dan je vraag aan één van onze marketing adviseurs via het contactformulier of check de premium display pagina.KopenMeubelwebshop Design nl Eetkamerstoelen Bruine Online HDE92I


Value 150cmOnline 19 Substitube Osram T8 1w uKc3F1lJ5T

Advies nodig?

Onze marketing adviseurs staan klaar om je te helpen waar nodig. Voel je vrij om je vragen te stellen op elk gewenst moment!

Thomas Stuiver
Marketing Advisor - Hydro International & Geo-matching

Sharing is caring

Value 150cmOnline 19 Substitube Osram T8 1w uKc3F1lJ5T

 


Gerelateerd


Value 150cmOnline 19 Substitube Osram T8 1w uKc3F1lJ5T